Cercetătorii australieni au înregistrat semnale radio extratereste

Cercetătorii australieni au înregistrat semnale radio extratereste

O echipă de cercetători australieni au înregistrat, în ultimul an. 20 de semnale radio misterioase provenite din urse extraterestre, posibil chiar din altă galaxie decît cea în care se aflăm noi.


Cercetătorii care lucrează în statul Western Australia au folosit un radiotelescop pentru a detecta cele 20 de semnale radio misterioase, care poartă denumirea de „impulsuri radio rapide” (FRB- fast radio burst).


Acest fenomen a fost descoperit la nivel global în 2007, iar de atunci nu au mai fost identificate atît de multe FRB-uri într-un singur loc .,


Australienii susțin și că au identificat cel mai apropiat şi cel mai strălucitor „impuls radio rapid” detectat pînă în prezent, potrivit descoperirilor publicate joi în revista ştiinţifică Nature.


„Folosind noua tehnologie de la Australia Square Kilometre Array Pathfinder, am demonstrat, de asemenea, că semnalele radio au originea mai degrabă în altă zonă a spaţiului cosmic decît în galaxiile învecinate”, a precizat Ryan Shannon de la Swinburne University of Technology.


Un impuls radio rapid (FRB) este un flash puternic de energie care provine din afara galaxiei noastre şi durează doar cîteva milisecunde.


Echipa din Australia spune că nu știe ce anume produce aceste unde radio misterioase sau din ce galaxii provin, dar spun că fenomenul implică o cantitate extraordinară de energie, echivalentă cu energia produsă de soare într-un interval de 80 de ani.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load