COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6721

Cercetătorii au găsit o modalitate de a prognoza speranța de viață a omului

16 mai. 02:01   Ştiinţă şi IT
1967 0

Prezența și cantitatea de bacterii dăunătoare în intestin depinde de stilul de viață al omului, care, la rîndul său, afectează calitatea și durata de viață, cred oamenii de știință.

Experții de la Universitatea din Turku, Finlanda, spun că riscul unei persoane de a muri poate fi prevăzut cu mai mult de zece ani înainte prin analizarea compoziției microflorei intestinale. Despre acest lucru a scris NewAtlas.

Oamenii de știință au observat legătura între numărul crescut de enterobacterii și cancerul intestinal și inflamația intestinală. Cu toate acestea, încă nu s-a stabilit dacă această relație este cauzală.

Experții spun că sînt necesare mai multe cercetări pentru a stabili legătura dintre speranța de viață a omului și bacteriile din intestin. Cu toate acestea, acesta este primul studiu care indică o legătură între compoziția microbiotei și speranța de viață.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽