Cercetătorii au aflat cîți oameni au trăit pe planetă în întreaga istorie a omenirii

15 sep. 02:00   Ştiinţă şi IT
1901 0

Unii oameni cred că populația actuală a planetei - opt miliarde de oameni - este mai mult decît cea care a trăit vreodată. Dar cercetătorii au calculat că de-a lungul mileniilor pe Pămînt s-au născut pînă la 117 miliarde de oameni.

Compararea numărului de nașteri și decese de-a lungul istoriei omenirii nu este o sarcină ușoară. Înainte de inventarea metodelor moderne de contabilitate și evidență a populației, nu avem date exacte despre populația de pe planetă, ceea ce înseamnă că oamenii de știință trebuie să se bazeze pe estimări și date aproximative.
Specialiștii de la Biroul de referință al populației (PRB) au elaborat o metodologie pentru estimarea numărului de nașteri în diferite etape ale istoriei.

Ei au luat în considerare modificările ratei natalității în timp și au ajuns la concluzia că din anul 190.000 î.Hr. pînă în prezent au avut loc aproximativ 117 miliarde de nașteri. Acest număr depășește semnificativ populația actuală a Pămîntului, care este puțin peste opt miliarde de oameni.

Cercetătorii menționează că metoda lor ar putea subestima numărul nașterilor și presupun că creșterea constantă a populației în perioadele anterioare ar putea crește și mai mult această cifră.

Cu toate acestea, în baza datelor disponibile, putem argumenta că numărul celor născuți în istoria omenirii depășește cu mult numărul celor care trăiesc în prezent.

0
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?