TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cercetătorii americani au avertizat despre apariția coronavirului cu trei luni în urmă

O echipă de cercetători americani a avertizat cu trei luni înainte despre faptul că în China ar putea muri 65 de milioane de oameni în urma infecției cu coronavirus.

Cercetătorii de la Johns Hopkins Center for Health Security au realizat un model computerizat al unei pandemii ipotetice, ca parte a unei cercetări medicale, informează dailymail.co.uk. Simularea a dat ca rezultat 65 de milioane de oameni, de pe întregul glob, în numai 18 luni de la izbucnirea pandemiei.

Doctorul Eric Toner, de la Johns Hopkins, a declarat că nu a fost deloc surprins cînd a aflat de coronavirus, la sfîrșitul lunii decembrie.

„M-am gîndit de ceva vreme că un coronavirus ar putea fi, cel mai probabil, cauza unei noi pandemii. Nu știm cît de contagios poate fi. Știm doar că se transmite de la om la om, dar nu știm pînă unde se poate extinde”.

Toner mai spune că boala pare a fi mai puțin gravă decât SARS, dar pe de altă parte pare să se transmită cu mai mare ușurință decât aceasta. Coronavirusul este o infecție a tractului respirator care poate duce la pneumonie sau la o simplă răceală.


În modelul computerizat realizat de cercetătorii de la Johns Hopkins Center for Health Security, totul a început cu câțiva fermieri care s-au prezentat la doctor pentru simptome asemănătoare pneumoniei. Apoi virusul a ajuns la comunitățile sărace din America de Sud, iar după șase luni virusul se extindea în toată lumea și provoca moartea a 65 de milioane de oameni.

Trebuie spus că astfel de modele de cercetare sunt absolut obișnuite în întreaga lume. Ele ajută cercetătorii din diverse domenii să prevadă, analizeze, conștientizeze efectele unor situații la scară regională sau globală. De asemenea, cercetătorii trebuie să ia în calcul și cele mai pesimiste scenarii, mai ales în cazul izbucnirii unei pandemii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load