X 
Criza energetică stiri: 1772
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Cercetători: Menținerea temperaturii medii planetei la un nivel acceptabil, imposibilă

2 mar. 04:00   Ştiinţă şi IT
885 0

Oamenii de știință declară despre imposibilitatea de a menține temperatura medie a planetei la un nivel acceptabil. Detaliile studiului efectuat de fizicienii climatici de la Institutul de Științe de bază din Coreea sînt furnizate de Science Alert.

Potrivit acestuia, rezolvarea acestei probleme, chiar dacă se va reuși stabilizarea temperaturii Pămîntului, ajungînd la maximum 2° C, este imposibilă. Calotele gigantice de gheață din Groenlanda și Antarctica se vor prăbuși oricum, pentru că sînt deja pe cale spre topirea ireversibilă.

În plus, situația este afectată de căldură suplimentară, care se formează din faptul că gheața de pe uscat și în mare continuă să se topească într-un ritm din ce în ce mai mare, apa provenită de topire curge în ocean și se concentrează la suprafață, reducînd astfel transferul de căldură de la adîncimi și, prin urmare, crește doar temperatura medie a straturilor adînci ale pămîntului. Ca urmare, o cantitate imensă de apă din topirea ghețarilor intră în ocean.

„Punctul de neîntoarcere va fi depășit cînd vom atinge 1,8° C. Singurul mod în care omenirea poate evita creșterea rapidă a nivelului mării este menținerea temperaturilor sub 1,5° C. Fără acțiune, ghețarii care se retrag vor continua să ridice nivelul mării cu cel puțin 100 de centimetri în următorii 130 de ani”, au conchis experții.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий