TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cel mai rar fenomen astronomic, prognozat în decembrie

Oamenii de știință au prognozat că la 21 decembrie 2020, după apusul soarelui, Jupiter și Saturn se vor apropia pe cerul nopții la cea mai mică distanță la care nu s-au mai apropiat din Evul Mediu. Despre acest fenomen astronomic foarte rar s-a anunțat într-un comunicat de presă pe Phys.org.

Apropierea celor doi giganți de gaze are loc aproximativ o dată la 20 de ani, dar atît de aproape unul de celălalt ei se apropie și mai rar. Ultima dată acest lucru a avut loc în zorii zilei de 4 martie 1226. În perioada 16-25 decembrie, distanța vizibilă dintre Jupiter și Saturn va fi de o cincime din diametrul Lunii pline, ceea ce va arăta ca o planetă dublă., transmite lenta.ru.

Locuitorii ecuatorului vor avea cele mai bune condiții de observare, însă fenomenul va putea fi urmărit de toți oamenii de pe Pămînt dacă vremea va permite acest lucru. Planetele vor apărea în partea de vest a cerului aproximativ o oră după apusul soarelui. Cu cît mai la Nord se va afla observatorul, cu atît mai puțin timp va avea înainte ca planetele să se ascundă după orizont. Cu toate acestea, Jupiter și Saturn sînt destul de luminoase pentru a le putea vedea la amurg.

Data viitoare, apropierea planetelor va avea loc pe 15 martie 2080, iar mai apoi în 2400.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load