COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cel mai mare avion electric din lume a făcut primul zbor

Cel mai mare avion electric din lume a făcut primul zbor

Cel mai mare avion hidroelectric din lume a realizat primul său zbor. Aparatul, creat de Magix, a fost testat în statul Washington.


La baza mașini electrice testate de companie se află avionul pe hidrogen cu piston Cessna Grand Caravan 208. Modificarea aparatului a fost efectuată la comanda transportatorului aerian Canadian Harbour Air. În 2018, compania aeriană, care are sediul în Vancouver și este specializată în zboruri scurte în Pacificul de nord-vest, a convenit cu MagniX să-și echipeze avioanele cu motoare Magn500.


Motorul Magnum 500, în modul de croazieră este capabil să dezvolte o viteză de rotație a arborelui de pînă la 1,9 mii pe minut. Puterea sa va fi de 560 kW/750 CP.Zborul de testare a durat aproximativ 30 de minute - avionul electric a făcut cîteva cercuri deasupra lacului Moses din statul Washington. Compania menționează că aparatul se mișcă "aproape fără sunet".


Dezvoltatorii din cadrul companiei speră ca pînă în 2021, avionul electric să primească permisiunea de a efectua zboruri regulate de la administrația aviației civile din SUA (FAA). Atunci, aparatul va putea efectua primul zbor cu pasageri la bord.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load