Criza energetică stiri: 1715
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Cel mai înalt munte din Africa, dotat cu internet de mare viteză

30 aug. 2022,, 02:00   Ştiinţă şi IT
1366 0

Oficialii din Tanzania știu de ce vrei să urci pe mărețul munte Kilimanjaro din țară. Pentru a-ți depăși limitele în timp ce ești martor la gloria celui mai înalt vîrf din Africa? Se pare că nu acesta ar fi motivul, ci aprecierile din mediul online.

Washington Post relatează că, în efortul de a stimula turismul, guvernul tanzanian tocmai a finalizat construcția primei rețele de internet de mare viteză din sit, transmite Știri.md cu referire la descopera.ro.

Astfel, conectivitatea ajunge acum la 12.450 de metri deasupra nivelului mării, iar guvernul ar avea planuri de a extinde acoperirea pînă la vîrful Uhuru – la o înălțime uimitoare de 19.291 de metri deasupra nivelului mării – pînă la sfîrșitul anului.

,,Sus, pe Muntele Kilimanjaro, avem internet de mare viteză”, a scris pe Twitter Nape Moses Nnauye, ministrul tanzanian al informațiilor și comunicațiilor.

Internetul, măsură de siguranță?


,,Turiștii pot comunica acum în întreaga lume de pe vîrful muntelui Kilimanjaro„.

În timp ce instalarea unei benzi largi de mare viteză aduce cu siguranță beneficii pasionaților de social media, internetul răspunde și preocupărilor legate de siguranță.

Aproximativ 35.000 de turiști se adună anual pe munte, potrivit The Guardian – și chiar și cei mai experimentați alpiniști pot avea probleme.

,,Anterior, era puțin periculos pentru vizitatori și portari care trebuiau să opereze fără internet [pe Muntele Kilimanjaro]”, a declarat Nnauye la un eveniment de celebrare al evenimentului, potrivit Agenției France-Presse.

Controversă privind conectivitatea

Potrivit WaPo, reacția locală la decizia guvernului a fost mixtă. Turismul este o parte uriașă a economiei locale – a generat venituri de 1,4 miliarde de dolari numai în 2021, astfel că mulți tanzaniani au salutat banda largă în favoarea turismului.

Alții, însă, consideră că astfel de investiții ar fi trebuit să meargă către tanzaniștii care trăiesc în regiunile rurale, în afara rețelei, scrie Futurism.

În mod notabil, efortul este finanțat parțial de China, care a investit masiv în infrastructura din anumite părți ale Africii în ultimii ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?