Cea mai mare căpșună din lume a fost crescută în Israel

18 feb. 2022,, 03:00   Ştiinţă şi IT
2622 0

O căpșună uriașă crescută în Israel a stabilit un nou record mondial Guiness, a anunțat organizația într-un comunicat lansat marți.

Fructul a fost descoperit pe plantația "Strawberries in the Field" din comunitatea agricolă Kadima-Zoran (centrul Israelului), administrată de familia Ariel.

Căpșuna care a intrat în Cartea Recordurilor are o lungime de 18 centrimetri, o grosime de 4 centimetri și o circumferință de 34 de centimetri. Fructul cîntărește 290 de grame.

Căpșuna uriașă este din soiul Ilan, dezvoltat de Nir Dai la Organizația de cercetări agricole din Israel. Acest soi este recunoscut pentru că produce fructe mari.

Nir Dai a fost prezent la cîntărirea frutului și a spus că anul acesta sezonul căpșunilor a întîrziat din cauza vremii reci, permițînd mai multor fructe să se unească într-o căpșună mare.


"Căpșuna a crescut încet pe parcursul a 45 de zile de la apariția florilor, ceea ce i-a permis să atingă dimensiuni mari la momentul culesului", a spus Nir Dai.

Familia Ariel, proprietarii plantanției "Strawberries in the Field", au avut anul acesta patru căpșuni uriașe, însă doar una dintre ele a depășit recordul mondial de 250 de grame stabilit pe 28 ianuarie 2015 în Fukuoka (Japonia). Familia Ariel crește căpșuni de peste 40 de ani și aceasta este cea mai mare căpșună găsită vreodată.

După ce au găsit fructul, au verificat datele Guiness și descoperit că au un pretendent la titlu de cea mai mare căpșună. Sîmbătă au completat o cerere pe site-ul Guiness, iar a doua zi au adus un notar public care să fie martor la cîntărirea oficială a fructului. Procesul a fost filmat și se vede cum căpșuna uriașă este cîntărită și comparată cu dimensiunile unui telefon mobil.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?