TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce impact are asupra psihicului omului ieșirea la natură

Ce impact are asupra psihicului omului ieșirea la natură

Oamenii de ştiinţă din Anglia au confirmat că natura are un efect pozitiv asupra stării psihologice a omului.


Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Essex au realizat 10 studii, la care au participat 1252 de voluntari. Fiecare studiu a fost legat de anumite activităţi (de exemplu, grădinărit, călărie, plimbare cu barca etc.).


Oamenii de ştiinţă au pus niște coduri speciale, care au făcut posibile măsurarea stării de spirit şi autoaprecierii persoanelor. Studiile au arătat că după cîteva minute de orice activitate la natură la voluntari a crescut încrederea în sine cu 0.46 de unităţi. În plus, starea de spirit a participanţilor, de asemenea, a crescut cu 0.54.


Cercetătorii spun că acest efect pozitiv depinde de cît de departe de apă se are loc o astfel de terapie (de exemplu, iaz, rîu sau lac).


Conform sondajului, stima de sine a crescut mai mult la cel mai tînăr participant al experimentului. "Terapia verde" crește autoaprecierea la oamenii slabi.


Aceste cercetări au devenit o motivaţie bună pentru cei care mai înainte nu au preferat mersul pe jos. "Terapia verde" poate fi inclusă și în programele de profilaxie. În plus, şcolile şi universităţile pot introduce lecţii în mijlocul naturii.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load