Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Care este vîrsta-limită pentru ca o femeie să rămînă însărcinată

20 sep. 2018,, 03:30   Ştiinţă şi IT
5173 0

Totul în viaţă are timpul său, se spune. Aşa este şi în cazul perioadei maxime la care o femeie poate rămîne gravidă.

Astfel, cele care vor să devină mame ar trebui să se gîndească la maternitate înainte de a împlini 35 de ani, conform recomandării făcute de specialiştii reuniţi recent în cadrul Festivalului de Ştiinţă Britanic de la Newcastle.

Chiar dacă există tratamente medicale ce permit femeilor să devină mame şi după 40 de ani, experţii arată că vîrsta biologică a femeii nu s-a schimbat cu mult. În concluzie, cele care vor să devină mămici ar trebui să aibă un copil înainte de 35 de ani, informează Top Sante.

După 30 de ani, fertilitatea femeilor începe să scadă: "95% dintre femeile de 35 de ani care au relaţii sexuale neprotejate reuşesc să aibă un copil după trei ani de încercări. La femeile de 38 de ani, acest procent scade la 75%", anunţa Agenţia Sanitara Britanică.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Edinburg au atras atentia că "rezerva ovariană" scade într-un ritm mult mai rapid decît se crede, la 40 de ani o femeie avînd numai 3% din ovule.


Din cauza vîrstei, şi şansele de reuşită ale fecundării in vitro (FIV) scad după 35 de ani, cînd şi probabilitatea de avort spontan este mai mare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?