X 
Criza energetică stiri: 1772
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Care au fost primele cuvinte rostite la un telefon

4 mar. 04:00   Ştiinţă şi IT
1228 0

Pe 3 martie 1867, în Edinburgh, Scoţia, s-a născut Alexander Graham Bell, inventatorul telefonului Folosim telefonul pentru a vorbi, pentru a trimite mesaje, pentru a face fotografii şi pentru a naviga pe internet.

Fără imaginaţia unui inventator născut în Scoţia, nici unul dintre aceste obiceiuri ale omului modern nu ar fi fost posibile. Alexander Graham Bell a devenit prima persoană care a brevetat un dispozitiv capabil să emită şi să recepţioneze cuvintele rostite. În transmiţătorul lui Bell, undele sonore loveau o diafragmă flexibilă de care era ataşat un magnet, transmite descopera.ro.

Diafragma şi magnetul vibrau şi un efect numit inducţie electromagnetică producea un curent variabil într-o bobină alăturată. Acest curent era apoi transmis prin cabluri la un receptor. Curentul variabil producea un cîmp magnetic, care făcea să vibreze o diafragmă subţire de fier, pentru a reproduce vibraţiile sonore iniţiale. Transmiţătorul producea astfel doar un semnal slab, fără a-l amplifica.

La trei zile de la obţinerea brevetului, Alexander Graham Bell a dat primul telefon. „Domnule Watson, vino aici. Vreau să te văd”, au fost primele cuvintele pe care Bell le-a rostit la „un aparat de vorbit la distanţă”.

Lumea a evoluat de atunci, întîi prin intermediul telefonului fix, iar apoi prin intermediul celui mobil. În anul 2014, 4,55 miliarde de oameni din întreaga lume foloseau telefonul mobil, iar 1,75 de miliarde aveau un smartphone.

0
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий