X 
Coronavirus stiri: 8125
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 899

Caracteristica genetică a unei plante antice va ajuta la creșterea productivității

29 iun. 02:00   Ştiinţă şi IT
4736

Caracteristica genetică a unei plante antice va ajuta la creșterea productivității culturilor.

Acest lucru este menționat în studiul oamenilor de știință de la Universitatea din Zurich, care au secvențiat genomul antocerosului — una dintre cele mai vechi plante de pe planetă.

Pămîntul antic nu se asemăna deloc ca planeta de astăzi - mult timp pe el au existat doar două supercontinente, Gondwane și Lavrasia. În cadrul unui nou studiu, oamenii de știință au descoperit că, chiar înainte de existența supercontinentului Rodinia, planeta noastră pe parcursul a mai multor epoci a fost acoperită în întregime cu apă.

Cu aproximativ 500 de milioane de ani în urmă, antoceroșii au fost unul dintre primele grupuri de plante care s-au răspîndit aproape pe tot uscatul. Într-un nou studiu care a durat mai mult de șase ani, oamenii de știință au secvențiat genomul a trei specii din această familie de plante.

Scopul principal al lucrării a fost de a găsi gene care joacă un rol în metoda de concentrare a dioxidului de carbon în interiorul cloroplastelor — el sporește capacitatea plantelor de a produce zahăr, ceea ce duce la creșterea productivității.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав