COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Browserul Microsoft Edge importă datele fără acordul utilizatorului

Browserul Microsoft Edge importă datele fără acordul utilizatorului

Noul browser Edge al companiei Microsoft bazat pe Chromium și-a început lansarea către utilizatori și ne imaginam că, avînd în vedere ca Google Chrome consumă resurse în mod exagerat, unii useri Google Chrome sînt tentați să treacă la Edge.

Pentru a le facilita oamenilor tranziția, Microsoft le-a oferit acestora opțiunea de a importa datele – din alte browsere – în Edge. Acest lucru se prezintă sub forma unei casete prin care utilizatorii sînt întrebați dacă doresc să importe datele, informează dojotech.ro.

Dar, după cum se pare, Microsoft Edge deja a importat datele, înainte ca utilizatorul să-și fi oferit practic acordul. Acest lucru a fost descoperit de un utilizator Reddit, iar alții raportează același lucru.


Cu toate acestea, trebuie menționat că, daca un user nu oferă browserului acordul de a-i importa datele, datele vor fi apoi șterse.

Dar problema e: de ce Microsoft importă datele înainte ca utilizatorul să ofere acordul? Într-o declarație oferită de Microsoft, compania precizează: „Credem că datele browserului aparțin clientului, iar acesta are dreptul de a decide cum să le folosească. La fel ca alte browsere, Microsoft Edge le oferă oamenilor oportunitatea de a importa date în timpul instalării”.

Nu pare o caracteristică care ar trebui sa fie eliminată, așa că, daca dorești o instalare de la zero a browserului Edge al companiei americane, va trebui să refuzi în mod explicit aceasta solicitare și să realizezi corect configurarea. Asta pentru ca, dacă utilizatorul întrerupe procesul de configurare prea devreme, există șanse ca datele reziduale (importate) să nu fie șterse complet.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load