COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6871

Browserul Chrome a fost declarat periculos

25 mar. 22:00   Ştiinţă şi IT
1673 0

Browserul Google Chrome colectează prea multe date despre utilizatori și le folosește pentru publicitate. Acest lucru a fost declarat de autorul Forbes Zak Doffman, într-un articol.

Doffman a menționat că, teoretic, divulgarea datelor cu caracter personal pe care Google le colectează ar putea afecta confidențialitatea unui utilizator. În sprijinul tezei sale, potrivit căreia Chrome ar fi periculos, jurnalistul a reamintit că Google cîștigă miliarde de dolari din publicitate și, respectiv, din vînzarea datelor utilizatorilor către persoanele terțe. „În acest sens, acesta nu este diferit de Facebook”, a spus Doffman.

Specialistul a mai spus că a criticat Chrome mai devreme și a primit de la Google un răspuns că compania nu analizează contentul utilizatorilor din acele servicii, în care ei își stochează datele private. Reprezentanții corporației au enumerat cele mai sigure aplicații - poșta Gmail, spațiul de stocare Drive, serviciile Calendar și Foto. „Puteți vedea că Chrome nu se află pe această listă”, a subliniat autorul. Jurnalistul a mai spus că în acest mod Google recunoaște indirect că studiază istoricul vizitelor pe site-uri și datele de plată ale utilizatorilor Chrome.

În raportul său, autorul a menționat că singurele informații pe care Google nu le colectează sînt datele care nu au legătură cu ID-urile de utilizator - acesta pur și simplu nu are nevoie de ele. „Chrome nici măcar nu încearcă să protejeze confidențialitatea consumatorilor săi”, a concluzionat Zak Doffman.

Jurnalistul a elaborat, de asemenea, un rating al celor mai periculoase browsere. Chrome a fost primul, fiind urmat de Safari Apple și Microsoft Edge. Cel mai puțin periculos program pentru vizitarea paginilor web a fost numit DuckDuckGo.


Anterior, experții de la Avast au anunțat modalitățile prin care poate fi diminuat riscul furtului de date personale în rețea. În special, experții recomandă utilizatorilor să dezactiveze locația pe smartphone și să nu intre în cont pe site-urile în care înregistrarea nu este necesară pentru a accesa conținutul.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽