COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Botswana a numit o posibilă cauză a morții în masă a elefanților

De moartea a trei sute de elefanți ar putea fi de vină un "nou agent patogen", anunță Bloomberg, citînd oficialii din Botswana.


Potrivit lor, rezultatele testelor prelevate din trupuri, care au fost trimise în Zimbabwe sînt gata. Oamenii de știință așteaptă rezultatele din Africa de Sud săptămîna viitoare, înainte de a-și împărtăși concluziile publicului.


Potrivit Reuters, printre posibilele cauze ale morții elefanților a fost exclus deja braconajul și antraxul.


"Trebuie să așteptăm un alt set de rezultate și să le comparăm înainte de a ajunge la concluzia finală", a declarat Odueze Caboto, oficial al Ministerului Mediului și Turismului din Botswana.


Deși numărul animalelor moarte reprezintă doar o mică parte din aproximativ 130.000 de elefanți care trăiesc în țară, există îngrijorări că animalele vor continua să moară pînă cînd autoritățile nu vor găsi sursa problemei.Populația totală a elefanților din Africa este în scădere din cauza braconajului, dar în Botswana, unde locuiește aproape o treime din populația de elefanți a continentului, numărul lor a crescut de la sfîrșitul anilor 1990, mai mult de 1,5 ori. În țările vecine Zimbabwe, Angola, Namibia și Zambia, astfel de cazuri de pieire a elefanților nu au fost înregistrate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load