COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Autoritățile din China pot urmări acum 100 milioane de cetățeni în timp real

Autoritățile din China pot urmări acum 100 milioane de cetățeni în timp real

Partidul Comunist din China a obținut posibilitatea de a monitoriza peste 100 milioane de cetățeni folosind aplicația oficială Study the Great Nation, se arată în raportul experților în domeniul securității cibernetice a companiei germane Cure 53.


Aplicația Study the Great Nation se află de cîteva luni în topul celor mai descărcate aplicații gratuite din țară. În mare parte, acest lucru se datorează faptului că autoritățile chineze solicită cetățenilor să descarce și să instaleze aplicația.


Acolo puteți obține puncte speciale pentru studierea politicii și istoriei Partidului Comunist din China, precum și urmări știrile locale. Pentru fiecare sarcină îndeplinită, utilizatorii primesc un anumit număr de puncte.
Anterior, guvernul Chinei a negat faptul că aplicația permite monitorizarea pe cetățeni.Compania germană pentru securitate cibernetică Cure 53 a studiat versiunea aplicației pentru Android și a declarat că a descoperit multe funcții ascunse.


„Este evident și incontestabil faptul că aplicația studiată este capabilă să colecteze și să proceseze volume uriașe de date foarte specifice”, se spune în raport.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load