COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 388 808   INFECTAȚI 255 878(+48)   TRATAȚI 248 812     DECESE 6156(+2)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1189
Preşedintele stiri: 2764
Biden- Putin stiri: 63

Au fost numite produsele care duc la îmbătrînire

17 mai. 03:01   Ştiinţă şi IT
5862 0

Savanții de la Universitatea Spaniolă din Navarra au numit produse care duc la îmbătrânire. Acest ce a raportat editura La Vanguardia.

Cercetătorii au descoperit că utilizarea produselor supraprelucrate scurtează telomerele celulare. Acestea sunt zone la capetele cromozomilor care scad odată cu vîrstă, dar alimentele supraprelucrate accelerează acest proces, transmite life.ru

Produse supraprelucrate conțin o varietate de aditivi, cum ar fi arome, coloranți, emulgatori, conservanți și altele. Acestea sunt, de exemplu, băuturi carbogazoase și nealcoolice, carne prelucrată (cîrnați, burgeri), produse de patiserie industrială, milkshake-uri și deserturi lactate, multe cereale dulci pentru micul dejun sau pizza industrială.

Consumul ridicat - mai mult de trei porții pe zi — scurtează telomerii și accelerează procesul de îmbătrînire aproape de două ori, astfel de date au fost confirmate într-un studiu care a implicat 886 de persoane cu vîrsta cuprinsă între 57 și 91 de ani.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?