Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Au fost găsite celule conservate și ADN-ul dinozaurilor-rață cu vîrsta de 75 de milioane de ani

3 mar. 2020,, 05:00   Ştiinţă şi IT
2305 0

Posibilitatea ca ADN-ul să supraviețuiască zeci de milioane de ani nu este în prezent recunoscută de comunitatea științifică.

Mai degrabă, în baza experimentelor cinetice și a modelării, este general acceptat faptul că ADN-ul rezistă mai puțin de un milion de ani. Aceste noi date confirmă alte rezultate care presupun că ADN-ul într-o formă sau alta poate supraviețui în țesuturile mezozoice și pune bazele eforturilor viitoare de extragere și secvențiere a ADN-ului din alte fosile antice din laboratoarele din întreaga lume.


Alida Bayle (Institutul de Paleontologie și Paleoantropologie a Vertebratelor, Academia Chineză de Științe) și Mary Schweitzer (Universitatea de Stat din Carolina de Nord, Muzeul de Științe ale Naturii din Carolina de Nord, Universitatea din Lund și Muzeul Rocky Mountain) au efectuat o analiză microscopică a fragmentelor de craniu a puilor de dinozaur.


Într-un fragment s-a observat mai multe celule perfect conservate în țesuturile cartilaginoase calcificate pe marginea osului. Două celule cartilaginoase erau încă legate între ele cu legăturile intercelulare, compatibile morfologic cu sfîrșitul diviziunii celulare.
În interior, de asemenea, putea fi observat un material întunecat care semăna cu nucleul celulei. O celulă cartilaginoasă a păstrat structurile alungite întunecate, compatibile morfologic cu cromozomii. Aceasta este prima descoperire de acest gen, înainte de aceasta, nu s-a mai reușit niciodată descoperirea unor celule păstrate întregi de această vîrstă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?