COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Au apărut fotografii satelitului Fobos la temperaturi diferite

Au apărut fotografii satelitului Fobos la temperaturi diferite

Începînd cu luna martie 2020, nava spațială a NASA Mars Odyssey a capturat șase imagini ale satelitului Martelui — Fobos.

Camera orbitală infraroșie, sistemul de imagistică cu emisii termice (THEMIS), este utilizat pentru a măsura schimbările de temperatură care permit o primirea proprietăților fizice și a compoziției acestui satelit a planetei Roșii.


Din punct de vedere cronologic, tipurile Phobos reprezintă fazele Lunii: în creștere, în scădere și plină. Pe 25 februarie 2020, Fobos a fost observat în timpul eclipsei lunare, cînd umbra lui Marte a blocat complet lumina. Acestă eclipsă a ajutat savanții să înregistreze unele dintre cele mai scăzute temperaturi de pe Fobos pînă în prezent.Cea mai scăzută temperatură măsurată a ajuns la -123 grade Celsius. Pe 27 martie 2020, Phobos a fost observat la ieșirea din eclipsă în timp ce suprafața încă nu s-a încălzit.


Toate imaginile camerei infraroșii sînt colorate și suprapuse pe imaginile vizibile realizate simultan de THEMIS. Excepția este imaginea eclipsei care este suprapusă pe o imagine vizibilă generată de calculator despre cum ar arăta Phobos nu ar fi complet în umbra eclipsei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load