COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Atacurile cibernetice aduc prejudicii de 200 de mii de dolari întreprinderilor mici

Atacurile cibernetice aduc prejudicii de 200 de mii de dolari întreprinderilor mici

Reporterii CNBC au discutat cu experți în domeniul siguranței cibernetice și au studiat cele mai recente lucrări științifice pe această temă.

Ei au ajuns la concluzia că criminalitatea cibernetică s-a transformat într-o formă de activitate criminală modernă care crește foarte repede. Compania Accenture estimează că în următorii cinci ani, atacurile vor costa business-ul mic din întreaga lume 5,2 trilioane dolari SUA.


Conform Accenture, 43% din atacurile de pe Internet sînt acum orientate către întreprinderile mici - noua țintă preferată a hackerilor, însă dar doar 14% dintre companii sînt gata să reziste acestor amenințări.Potrivit companiei Keeper Security, în 2019, 66% dintre directorii businessului mic încă mai cred că este puțin probabil ca ei să fie amenințați cibernetic. 6 din 10 companii nu au investit niciodată în protecția digitală.


Însă Justin Fier, directorul informații cibernetice și analitice la compania Darktrace, specializată în securitatea pe Internet, avertizează: „Atacatorii devin mai inteligenți, atacurile devin mai rapide, iar incidentele sînt tot mai complicate”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load