X 

Astronauții NASA instalează un nou panou solar pe ISS

24 dec. 2022,, 00:00   Ştiinţă şi IT
1980 0

Doi astronauți americani, joi, în timpul unei ieșiri în spațiu de la Stația Spațială Internațională (ISS), au montat și desfășurat un panou solar pe suprafața sa și, de asemenea, l-au conectat la sistemul de alimentare cu energie.

Astronauții Frank Rubio și Josh Cassada au instalat un panou solar IROSA pe cel de-al patrulea segment (P4) din partea dreaptă a fermei ISS, care a început deja să furnizeze energie electrică. O pereche de panouri noi, mai puternice, au fost livrate ISS pe 27 noiembrie de către nava de marfă Cargo Dragon a companiei americane SpaceX. Primul dintre ele a fost deja instalat pe segmentul S4 al fermei stației în timpul ieșirii spațiale a astronauților din 3 decembrie, relatează interfax.ru.

Ieșirea spațială a astronauților din ecluza Ouest pentru a efectua lucrări de instalare a durat aproximativ șapte ore.

Prima pereche de noi panouri IROSA a fost instalată și desfășurată în timpul a trei ieșiri ale astronauților în spațiu în iunie anul trecut. Un total de trei perechi de panouri noi urmează să fie adăugate la ISS ca parte a modernizării în curs a sistemului de alimentare al stației.
Noile panouri vor genera cu 30% mai multă energie electrică pentru a menține stația în funcțiune. Sînt instalate alături de opt vechi, ceea ce va crește capacitatea sistemului electric al stației de la 160 la 215 kilowați.

După cum notează NASA, cele opt panouri solare actuale ale ISS funcționează normal pînă acum, dar se degradează treptat, deoarece durata lor de viață era de așteptat să fie de 15 ani. Prima pereche de panouri a fost instalată în stație acum mai bine de 20 de ani.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий