COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Astrofizicienii au descoperit veriga intermediară în formarea găurilor negre

Astrofizicienii au descoperit veriga intermediară în formarea găurilor negre

Telescopul Hubble a filmat cum un obiect spațial a distrus o stea. Acesta a fost primul fapt al existenței unui nou tip de gaură neagră.

Oamenii de știință de la Universitatea New Hampshire au descoperit pentru prima dată în istoria observațiilor astronomice o gaură neagră intermediară.
În prezent, oamenii de știință cunosc două tipuri de găuri negre - obiecte mici de masă stelară și supermasive. Oamenii de știință au descoperit mai mulți candidați la rolul de gaură neagră intermediară, dar au reușit să găsească dovezile doar acum.

În galaxie spirală J21500551 în constelația Vărsătorului, telescopul a înregistrat cum un obiect invizibil distruge în bucăți o stea. Steaua, situată la 800 de milioane de ani lumină de Calea Lactee, era un pitic roșu de trei ori mai mică decît Soarele.


Masa găurii negre care a înghițit steaua s-a dovedit a fi mai mare decît cea solară de 50.000 de ori. Acești parametri corespund calculelor oamenilor de știință despre găurile negre cu masă intermediară. Acest tip de obiecte spațiale este un fel de "verigă lipsă" în evoluția găurilor negre mici în supermasive.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load