TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Apple va fi impusă să pună un încărcător în cutia cu iPhone

Apple ar putea fi impusă să completeze iPhone-ul cu un adaptor gratuit în Brazilia. Despre acest lucru a anunțat publicația Appleinsider cu referire la declarația autorităților orașului São Paulo.

Într-o postare publicată pe site-ul organizației de stat pentru Protecția Consumatorilor Procon-SP, autoritățile locale au cerut de la Apple să vîndă smartphone-uri în complectație deplină. În declarația se spune că încărcătorul este o parte integrantă a iPhone-ului în sine. Oficialii orașului au subliniat că prin refuzul de a oferi un încărcător gratuit, Apple încalcă drepturile consumatorilor din Brazilia, scrie lenta.ru.

Anterior, reprezentanții Procon-SP s-au adresat companiei americane pentru a clarifica de ce nu mai pune un adaptor în cutia cu smartphone. Apple a răspuns că o astfel de soluție ar ajuta la reducerea amprentei de carbon de la fiecare dispozitiv realizat.

Potrivit jurnaliștilor care se ocupă de drepturile consumatorilor din Brazilia, organizația intenționează să trimită Apple o notificare similară. În caz de succes, autoritățile guvernamentale ar putea forța corporația să vîndă iPhone-uri cu adaptor inclus în întreaga Brazilia.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load