Apple se mută în realitatea virtuală

Apple începe anul cu o surpriză pentru pasionaţii de tehnologie. După ce au lansat căşti wireless de top, acum se aventurează şi în realitatea virtuală.

Iar Apple mizează pe tactica de succes din cazul iPhone-urilor şi MacBook-urilor. Va produce tot ea procesorul care alimentează casca de realitate virtuală pe care o pregăteşte, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Device-ul nu va fi nevoie să se conecteze la o sursă externă, aşa cum se întîmplă cu casca virtuală de la Sony sau cu HTC Vive. Practic, va fi în competiţie directă cu Oculus Quest, produsul companiei care aparţine de Facebook.

Casca ar putea să aibe un preţ mai mare decît cel mai scump produs de pe piaţă. Cu alte cuvinte, va depăşi 1000 de dolari, spun analiştii.

Cei de la Apple se vor concentra, în special, pe realitate virtuală însă casca va conţine şi funcţii pentru realitatea augmentată.


Mai ales că ultimul model de iPhone vine cu un senzor în acest scop. Iar noul device va avea camere exterioare ca să-ţi arate ce se întîmplă în jurul tău şi când ai device-ul pe ochi.

Mai ai de aşteptat pînă vei vedea de ce este în stare casca pentru realitate virtuală de la Apple. Bloomberg scrie că prototipul este în faza finală, iar un produs pentru consumatori va ajunge pe piaţă anul următor. Apple s-a gîndit şi la cum vor putea folosi casca persoanele care poartă ochelari.

TYRIEL WOOD - tech youtuber: Apple va elimina complet spaţiul unde ar fi ochelarii. Aşa că dacă porţi ochelari nu vei putea să foloseşti casca. În schimb, va trebui să cumperi o cască de realitate virtuală cu lentile cu prescripţie. Desigur, nu vei putea să o împarţi cu alte persoane pentru că va fi doar pentru tine.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load