Apple renunță la trei modele de iPhone

Compania Apple anunță că odată cu lansarea noului model de telefon, iOS 15 care va fi prezentat în vară și lansat oficial în toamnă, scoate din schema actualizărilor trei modele: iPhone 6s, 6s Plus și SE, prima versiune, transmite playtech.ro.

Informația nu e confirmată oficial, dar nu vine chiar ca o surpriză. Spre deosebire de producători de telefoane cu Android, Apple a extins considerabil perioada în care livrează actualizări. Sigur, performanța nu-i aceeași, dar măcar nu trebuie să renunți la telefon după doi ani doar pentru că nu mai primește actualizări.

Chiar și dacă va opri suportul pentru acestea, tot nu sînt ultimele telefoane cu buton și scanner de amprentă în acesta. Pînă și noul iPhone SE are așa ceva, iar pe lista dispozitivelor pentru care există suport vor mai fi iPhone 7 sau iPhone 8.

Tabletele pentru care Apple oprește suportul

În ceea ce privește iPad OS, acesta nu va mai fi oferit cu noua versiune pentru: iPad Mini 4, iPad Air 2 și iPad 5. Mai avem cîteva luni de așteptat pînă la prima versiune beta de iOS, dar în principiu e clar că Apple oferă suport pentru aproximativ cinci ani, apoi e timpul să treci la un alt telefon.


În 2020, cel puțin, a venit și cu un model nou care are dimensiuni reduse, adică iPhone 12 mini. Acesta are un ecran mai mare decît modele ca iPhone SE sau iPhone 6s, dar cu margini mult mai înguste ceea ce îi reduce, per total, dimensiunile.

În orice caz, încă poți cumpăra modele ca X sau Xs, dacă vrei un telefon Apple la preț mai mic. Acestea au și Face ID.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load