COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Antarctica înregistrează un nou record de temperatură

Antarctica înregistrează un nou record de temperatură

Un nou record de temperatură a fost înregistrat în Antarctica, după ce în urmă cu doar o săptămînă se înregistra cea mai crescută valoare observată vreodată, de 18,3 grade celsius.

Cercetătorii brazilieni de pe Seymour Island au observat o temperatură de aproape 21 de grade celsius la Polul Sud, relatează The Guardian.

Acest nou record va trebui, însă, să fie confirmat de Organizaţia Meteorologică Internaţională, însă aceste înregistrări de temperatură se înscriu într-o tendinţă mai mare de creşteri periculoase pe Antarctica. Continentul s-a încălzit cu 3 grade celsius din perioada pre-industrială pînă acum, o creştere care îi îngrijorează pe meteorologi, transmite NOI.md cu referire la digi24.ro.

Ei spun că aceste recorduri sînt „incredibile şi anormale”. În timp ce temperaturile din Antarctica estică şi centrală au rămas relativ stabile, în vestul continentul ele cresc în mod accelerat, iar oceanele în curs de încălzire afectează stabilitatea gheţarilor.


Cea mai afectată de aceste creşteri de temperatură este peninsula antarctică, fîşia de pămînt care se întinde dinspre continentul antarctic spre America de sud. În această zonă, cantitatea de gheaţă a scăzut atît de mult, încît în multe zone se poate observa rocă dezvelită.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load