COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Activiștii, în numele oposumului lui Leadbeater, au dat în judecată industria de prelucrare a lemnului. Și au cîștigat!

Activiștii, în numele oposumului lui Leadbeater, au dat în judecată industria de prelucrare a lemnului. Și au cîștigat!

Săptămîna trecută, instanța federală a hotărît că VicForests, o companie de prelucrarea a lemnului carea aparține Guvernului Victoria, a încălcat legile ecologice atunci cînd a distrus habitatul oposumului lui Leadbeater pe cale de dispariție. Instanța a creat un precedent juridic important. Activiștii au depus cerere în judecată în numele oposumului!


Curtea a constatat că compania a încălcat o serie de aspecte ale Codului de practică a producției de lemn din 2014. Acest cod face parte din sistemul de reglementare în Victoria acreditat de acordul forestier regional. În special, VicForests, în măsura necesității, nu a aplicat "principiul de precauție" în planificarea și desfășurarea operațiunilor de exploatare forestieră.


De asemenea VicForests nu a dezvoltat un sistem cuprinzător de cercetare forestieră și nu a analizat cu atenție opțiunile de gestionare pentru a evita pericolele pentru aceste specii aflate sub amenințare. Astfel, instanța a constatat că VicForests a încălcat legea federală privind mediul, deoarece operațiunea de exploatare a pădurilor a avut sau probabil va avea un impact semnificativ asupra a două specii pe cale de dispariție.Acest caz va avea consecințe clare asupra lucrărilor de exploatare forestieră reglementate de acordurile forestiere regionale. De fapt, industria forestieră a îndemnat guvernele statelor și autoritățile federale să reacționeze urgent la acest caz și să clarifice viitorul acordurilor forestiere regionale.
În orice caz, rezultatul este o mare oportunitate pentru guvernul statului și guvernul federal de a regîndi gestionarea pădurilor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load