Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Acțiunile Facebook și Google au scăzut brusc

30 oct. 2020,, 05:00   Ştiinţă şi IT
6275 0

Acțiunile marilor companii IT americane, inclusiv Facebook și Google, au scăzut brusc pe fondul audierilor din Senatul SUA cu privire la o posibilă reformă a reglementărilor publice în domeniul Internetului, potrivit datelor din bursa NASDAQ.


În timpul sesiunii principale de tranzacționare, acțiunile Facebook și Alphabet (compania mamă Google) au scăzut cu 5,5%. De asemenea, s-a ieftinit și Twitter, ale cărui valori mobiliare au scăzut cu 5,3 la sută. Capitalizarea de piață (valoarea totală a acțiunilor) a scăzut cu 44,5 de miliarde, 60 de miliarde și respectiv 2,1 de miliarde.


În același timp, după încheierea sesiunii principale, în timpul tranzacțiilor preliminare, cotațiile au revenit pe creștere și au cîștigat o parte din valoarea pierdută. Acțiunile Facebook au crescut cu 2,9%, cele ale Alphabet - cu 1,2%, cele ale Twitter - cu 5,1%.


Scăderea s-a produs pe fondul discuțiilor din Senat cu privire la posibila reformă a Internetului. Șefii a trei companii au fost invitați în Camera Superioară a Parlamentului american pentru a-și exprima propria poziție în această privință.


Reforma presupune modificări ale legii etice în domeniul comunicațiilor. Aceasta oferă rețelelor de socializare și companiilor IT dreptul de a restricționa în mod independent accesul utilizatorilor la conținutul pe care îl consideră inacceptabil și, de asemenea, îi scutește de responsabilitatea pentru publicațiile utilizatorilor și conținutul acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?