Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 587
Preşedintele stiri: 3731

A găsit cardul mamei și a cheltuit 64.000 de dolari pe jocuri video

8 iun. 02:00   Ştiinţă şi IT
2192 0

Părinții unei fete de 13 ani din provincia chineză Henan au avut un șoc imens cînd și-au dat seama că aceasta cheltuise 449.500 de yuani, adică aproape 64.000 de dolari, pe jocuri video.

Mama fetei a simțit că îi fuge pămîntul de sub picioare cînd a verificat contul și a constatat că mai avea doar 0,5 yuani din cei 449.500, bani pe care ea și soțul ei i-au economisit cu efort mare ani de zile. Și mai șocantă a fost descoperirea că vinovata era chiar fiica lor adolescentă, care a folosit cardul de debit al mamei pentru a-și alimenta dependența de jocuri video, transmite digi24.ro

Fata a epuizat contul de economii în aproximativ patru luni, dar a reușit să păstreze secretul ștergînd tot istoricul operațiunilor bancare de pe telefon, potrivit South China Morning Post. Descoperirea a fost făcută atunci cînd unul din profesorii fetei a observat că aceasta își petrecea prea mult timp pe telefon chiar și la oră și i-a anunțat mama. Femeia s-a gîndit că ceva ar putea fi în neregulă și a început să analizeze în amănunt problema, dîndu-și seama imediat cam cît de gravă era situația.

Potrivit sursei citate, fata de 13 ani a cheltuit 330.000 de yuani pentru a cumpara jocuri și pentru a le dezvolta, precum și aproximativ 100.000 de yuani pentru a cumpăra jocuri pentru colegii de școala. Fata a spus că s-a simțit presată de colegi, care ar fi amenințat-o că le vor spune despre bani și jocuri părinților ei. Ca să le facă pe plac, le-a cumpărat și lor jocuri cu cardul mamei sale. Mama fetei recunoaște că a făcut o greșeala atunci cînd i-a spus acesteia codul PIN, dar că a făcut asta pentru situația în care fata ar fi avut nevoie urgentă de bani pentru o situație neprevăzută. Nu și-a imaginat niciodată că fiica ei va epuiza contul de economii al familiei în doar patru luni.

1
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?