УМЕРЛО 1700

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost propusă modalitate de a transforma cărămidă în baterie

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au găsit o modalitate de a transforma cărămizile simple cumpărate într-un magazin local în unități de stocare a energiei.


Rezultatele studiului sînt publicate în Nature Communications, raportează pe scurt Daily Mail.


Cărămida roșie este una dintre cele mai ieftine și mai des utilizate materiale de construcție. De asemenea, poate fi folosită și pentru stocarea energiei electrice, spun savanții.


Julio D'Arcy de la Universitatea din Washington și colegii săi au transformat cărămizile roșii într-un tip de stocare a energiei cunoscut sub numele de supercapacitor prin aplicarea unui strat de polimer conductiv numit PEDOT. Acoperirea PEDOT pătrunde adînc în cărămidă și reacționează cu pigmentul roșu, care constă din oxid de fier sau rugină. Aceasta declanșează o reacție de polimerizare și transformă cărămida într-un "burete ionic" care stochează electricitatea. În timpul experimentului, o cărămidă îmbunătățită a fost capabilă să aprindă un bec de tip LED.


Chimiștii care au dezvoltat tehnologia susțin că doar 50 de cărămizi din peretele clădirii pot alimenta clădirea timp de cinci ore.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load