COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost lansat un nou standard Wi-Fi. Acum Internetul va fi mult mai rapid

A fost lansat un nou standard Wi-Fi. Acum Internetul va fi mult mai rapid

Organizația Wi-Fi Alliance, care se ocupă cu implementarea și dezvoltarea tehnologiilor de Wi-Fi fara fir, a anunțat lansarea oficială a unui nou standard de rețea.

În același timp, pe 17 septembrie a avut loc numai lansarea oficială standardului Wi-Fi 6, însă, de fapt, tehnologia este testată pe piață deja de mai mulți ani.


Primele plăci pentru crearea dispozitivelor cu suport Wi-Fi 6 au apărut în 2017. Timp de cîțiva ani, acestea au fost testate de diverși producători de electronice, iar mai multe companii mari chiar au lansat routere cu suport pentru acest format: Huawei, Aerohive Networks și Asus.
Mulți producători de dispozitive electronice vor începe introducerea plăcilor cu suport Wi-Fi în următorii ani.


În același timp, implementarea în masă a standardului va avea loc după ce pe piață va apărea un router ieftin care să susțină acest format. Acest lucru se va întîmpla în viitorul apropiat, deoarece existența smartphone-urilor cu suport Wi-Fi 6 este inutilă fără routerele care funcționează după același standard.
Tehnic, standardul Wi-Fi 6 a înlocuit tehnologia existentă de Wi-Fi (IEEE 802.11ac). În același timp, numărul 6 în denumirea standardului Wi-Fi a fost inventat de către marketologi pentru a indica actualizarea noului sistem, așa cum se face în standardul celular 3GPP (Third Generation Partnership Project) - de exemplu, 5G.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load