TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost găsit un submarin al ”flotei pierdute a lui Hitler"

Submarinul german U-20 al flotei lui Hitler a fost găsit în largul coastei de Nord a Turciei. Submarinul a fost găsit de scafandri. Ei nu planuiesc s-o ridice.


Submarinul U-20 din "flota pierdută" a fuhrerului celui de-al Treilea Reich, Adolf Hitler a fost găsit de scafandri în largul coastei Turciei în Marea Neagră. Corabia acoperită cu nămol, nisip, alge se află la o adîncime de 20 de metri, scrie Hurriyet.


Corabia nu va fi ridicată, dar va fi curățată și transformtă într-un obiect pentru turismul subacvatic. Submarinul este inspectat de scafandri.
U-20 nu este singurul submarin scufundat. Astfel, în 2008 a devenit cunoscută locația submarinelor U-19 și U-23, care se află la o adîncime de aproximativ 500 de metri la cinci kilometri de orașele Zonguldak și Agva.


Societatea de Arheologie marină a declarat că submarinele sunt o descoperire foarte importantă, deoarece au fost sigilate și ar trebui să fie păstrate perfect în interior, ceea ce este unic pentru tehnologia din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.


Submarinele au fost inundate în 1944 în legătură cu apropierea trupelor sovietice de portul român Constanța.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load