COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost descoperit misterul rezervoarelor de apă de pe Marte

A fost descoperit misterul rezervoarelor de apă de pe Marte

La etapa inițială de formare a planetei Marte, pe planetă erau cel puțin două surse diferite de apă.

Specialiștii de la Universitatea din Arizona au descoperit secretul originii rezervoarelor uriașe de apă de pe Marte. Experții susțin că pe planeta roșie au fost cel puțin două sursa de apă. În același timp, acestea au avut o compoziție chimică diferită.

Acest fapt este confirmat de studierea a doi meteoriți rupți din scoarța planetei Marte, cu numele NWA 7034 și ALH84001. Corpurile cerești diferă în raport cu izotopii de hidrogen de alte specii marțiene. Northwest Africa 7034 a interacționat cu lichidul cu aproximativ 1,5 miliarde de ani în urmă, în timp ce Allan Hills 84 001 – cu aproximativ 3,9 miliarde de ani în urmă.

De asemenea, se remarcă faptul că unul dintre tipurile de roci s-a dovedit a fi apropiat după compoziție cu corpurile de la periferia Sistemului solar, iar al doilea a avut multe în comun cu rocile de pe Pămînt.


Se crede că Marte nu a fost acoperit de un ocean de magmă, spre deosebire de Pămînt. De aceea, apa de pe planetă ar fi putut apărea după căderea altor corpuri cerești pe suprafața planetei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load