COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost creată o hartă rutieră privind reducerea emisiilor de la mijloacele de transport

Transportului terestru îi revine aproape un sfert din emisiile globale de gaze cu efect de seră. Creșterea emisiilor în acest sector presupune o creștere în continuare, în ciuda politicii actuale.


Johnn Axen, profesor la Școala de gestionare a resurselor și a mediului din cadrul Universității Simon Frezer (SFU), speră să schimbe acest lucru în noul studiu.


Într-un studiu finanțat de Institutul pacific pentru soluții climatice, Axen și coautorii Michael Volinețz, profesor SFU, și Patrick Ploetz de la Institutul Fraunhofer din Germania, au efectuat o evaluare în profunzime a politicii pentru reducerea transporturilor rutiere, a emisiilor și pentru a determina care politică în domeniul transporturilor auto funcționează, în ce combinații și de ce.


Coautorii identifică trei reguli care trebuie urmate: respectarea standardelor emisiilor mijloacelor de tansport, a standardelor de combustibil cu emisii scăzute de carbon și a cerințelor de vînzare a vehiculelor cu emisii zero (ZEV).


Cercetătorii observă că în prezent sînt necesare și măsuri suplimentare. Acestea includ taxe pentru drumuri și alte măsuri de îmbunătățire a călătoriilor active și a transportului public.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load