COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Energia regenerabilă a asigurat pentru prima dată 50% din energia electrică din Australia

Energia regenerabilă a asigurat pentru prima dată 50% din energia electrică din Australia

Rețeaua principală din Australia a fost pe jumătate alimentată de energia regenerabilă. Pe 11 noiembrie, la 11:50, sursele de energie regenerabilă au furnizat 50,2% din energia electrică în cinci state ale țării.
Panourile solare de pe acoperișurile caselor asigură 23,7% din necesitatea totală de energie electrică. Urmează energia eoliană - 15,7%, centralele electrice solare mari - 8,8% și hidrocentralele - 1,9%.
În același timp, cărbunele rămîne cel mai mare furnizor de energie electrică din rețea: centralele electrice pe cărbune de piatră generează 35,7%, iar centralele pe bază de cărbune cafeniu - 13,5%.
Sursele de energie regenerabilă au menținut indicatorul la 50% doar pentru aproximativ 10 minute și apoi, pe parcursul zilei, au furnizat 31,2% din energia electrică consumată în cinci state.
"În zece ani, acest lucru va deveni absolut normal, deoarece centralele electrice pe cărbune vor fi înlocuite de tot mai multe instalații de energie regenerabilă și de depozitare", sînt de părere cercetătorii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load