COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost creat un difuzor din lemn cu grosimea de un micrometru

A fost creat un difuzor din lemn cu grosimea de un micrometru


Un grup de cercetători din Statele Unite au descris procesul de creare a unei membrane ultra-subțiri din lemn natural pentru a crea un difuzor.

Membranele subțiri de la un micron pînă la un nanometru pot fi multifuncționale. Acestea sînt folosite pentru a crea elemente solare, pelicule alimentare și în calitate de senzori acustici.


În ultimele decenii, fizicienii și inginerii depun eforturi pentru a dezvolta diverse materiale acustice cu membrană subțire pe bază de plastic, metal, ceramică și carbon.Pentru a crea o membrană ultra-subțire cu o grosime de pînă la 8,5 micrometri, o echipă de dezvoltare din SUA a creat un material extrem de poros, care a reținut cea mai mare parte a celulozei în pereții celulelor, apoi a crescut densitatea lemnului tratat prin presare la cald pentru a reduce grosimea cu 97%.


Proprietățile membranei ultra-subțiri de lemn au făcut posibilă obținerea unor caracteristici acustice excelente, cu o frecvență de rezonanță mai mare și o amplitudine mai mare - în comparație cu diafragma din polipropilenă din coloana audio.


Cercetătorii au folosit membrana lemnoasă pentru a crea un difuzor. Materialul cu proprietăți mecanice și acustice excelente este o opțiune bună pentru difuzoarele acustice de generație următoare. Lemnul este, de asemenea, un material regenerabil, biodegradabil și ecologic în comparație cu materialele plastice și metalul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load