COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost calculat modul în care fiecare persoană își poate reduce amprenta de carbon

A fost calculat modul în care fiecare persoană își poate reduce amprenta de carbon

Ecologiștii au calculat cum se va schimba amprenta de carbon dacă oamenii își vor face stilul de viață mai ecologic, transmite Science News, cu referire la CoolClimate Network.


Iată cîteva exemple.


În medie, amprenta anuală de carbon a unei gospodării din SUA este echivalentă cu 48 de tone de dioxid de carbon.


Dacă mașina va fi înlocuită cu o mașină electrică, acest lucru va "economisi" 4,4 tone de CO2, un automobil hibrid-2,5 tone, un automobil cu consum economic de combustibil-2 tone (din calculul kilometrajului de circa 19,3 mii km pe an). De asemenea, șoferii ar trebui să evite accelerația și frînarea bruscă, precum și să nu conducă la viteza maximă – acest lucru reduce emisiile în atmosferă cu aproximativ 0,4 tone.Dacă o dată pe săptămînă conduceți 40 km nu cu mașina, ci cu bicicleta sau cu autobuzul, aceasta va economisi 0,7 și, respective, 0,5 tone de CO2.
Un zbor în țară (tur-retur) pentru SUA este echivalent cu 2,7 tone de CO2 – încercați să zburați mai rar.


Dacă veți înlocui 10 becuri cu LED-uri veți economisi 0,7 tone de CO2. Opriți lumina atunci cînd nu aveți nevoie de ea, trimiteți computerul peste noapte la culcare și veți reduce emisiile cu încă 0,4 tone.


Schimbați dieta: amprenta de carbon a producției de carne este mult mai mare decît cea a producției de alimente vegetale și lapte
Climatologii avertizează: pînă la sfîrșitul secolului, viața în multe regiuni din cauza schimbărilor climatice ar putea deveni insuportabilă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load