COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A apărut prima bicicletă tipărită de o imprimantă 3D

A apărut prima bicicletă tipărită de o imprimantă 3D

Cercetătorii din SUA au prezentat două modele de biciclete care sînt imprimate în totalitate la o imprimantă 3D. Ele au devenit mai ușoare și mai puternice.


Compania Arevo a prezentat două modele de biciclete tipărite la o imprimantă 3D. Superstrata Terra este un model ușor care poate fi confecționat la comandă, în funcție de nevoile clientului și de stilul său de conducere. Superstrata Ion este o bicicletă electrică cu motor, cu o putere de 250 W și baterie. Cu ea poți psrcurge 100 km fără încărcare. Șaciul bicicletei este o fibră termoplastică dintr-o singură bucată.


Utilizarea materialelor termoplastice face șasiul extrem de rezistent la impact și, în același timp, surprinzător de ușor. Greutatea șasiului Terra este de 1,2 kg, iar al bicicletei Ion — 11 kg.Imprimarea 3D este o modalitate costisitoare și consumatoare de timp de a face biciclete, însă directorul general al companiei Superstrata, Sonny Wu, a remarcat că această abordare face ca dispozitivele să fie foarte rezistente și durabile. În plus, ei pot crea un design personalizat care se potrivește cel mai mult clienților. Crearea fiecărui șasiu durează aproximativ 10 ore, iar compania susține că poate crea pînă la 250 de mii de combinații unice de biciclete.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load