COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A apărut cea mai detaliată hartă a emisiilor de particule dăunătoare din întreaga lume din 1998

A apărut cea mai detaliată hartă a emisiilor de particule dăunătoare din întreaga lume din 1998

Oamenii de știință din SUA au prezentat o hartă detaliată a emisiilor de particule PM2.5 în ultimii 20 de ani. Aceste particule se acumulează în organism și, în timp, pot duce la apariția unor probleme grave de sănătate.


Cercetătorii de la Universitatea Washington din St Louis au combinat datele de la mai mulți sateliți și monitoare terestre și apoi au folosit simularea computerizată pentru a alcătui o hartă cuprinzătoare a emisiilor la nivel mondial. Datele acoperă perioada 1998-2018, prezentînd imaginea actuală a stării calității aerului din întreaga lume.


Astfel, oamenii de știință au descoperit că în China scăderea semnificativă a nivelului de poluare se datorează strategiei guvernului local adoptată în 2011. În India, problemele legate de poluare s-au înrăutățit. Cercetătorii au înregistrat o creștere constantă a particulelor PM2,5.Cercetătorii au explicat că aceste particule mici se crează în natură și din cauza activităților omului, inclusiv datorită proceselor de producție, a gazelor de eșapament de la mașini și a utilizării cuptoarelor cu lemne. Aceste particule prezintă un risc mare pentru persoanele care suferă de astm sau alte boli ale căilor respiratorii. În perspectivă, aceste particule sînt periculoase și pentru persoanele sănătoase.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load