Criza energetică stiri: 800
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

5 obiceiuri care ţin bolile departe de tine

27 mai. 03:30   Ştiinţă şi IT
1627

Cu siguranta ati intalnit oameni care, pur si simplu, nu sunt niciodata bolnavi. N-au racit, iar daca racesc au forme usoare, nu s-au confruntat niciodata cu enterocolite sau alte tulburari stomacale.

Parca ar avea o imunitate de otel. Si va intrebati care o fi secretul lor. Iata secretul lor:

1. Se odihnesc

Un somn bun in fiecare noapte pune bazele unui sistem imunitar puternic. Mergi la culcare in fiecare zi inainte de ora 22:00. “Uita” de ecrane (in special cel de la computer) in orele tarzii, elimina zgomotele si pregateste-te pentru un somn odihnitor.

2. Mănîncă sănătos

Oamenii care nu se imbolnavesc au o dieta bogata in vitamina C si zinc. In acelasi timp, evita consumul de zahar rafinat, care suprima sistemul imunitar.

3. Masaj, yoga, presopunctura


Stresul este un element cheie cand vine vorba despre boala. Zeci de studii releva faptul ca stresul distruge sistemul imunitar si lasa oamenii vulnerabili in fata bolilor. Asa ca cea mai buna modalitate de a imbunatati sistemul imunitar este sa reduci stresul. Poti face asta prin masaj, yoga si presopunctura.

4. Băi reci

Pare nebunie curata sa te cufunzi in cada cu apa rece, mai ales daca e iarna. Cu toate acestea, cercetatorii spun ca apa rece stimuleaza activitatea globulelor albe care au menirea de a distruge orice bacteria, virus sau agent patogen care ameninta organismul. Dusurile reci sunt la fel de eficiente.

5. Atitudine pozitivă

Nu subestima niciodata puterea gandirii pozitive. Un studiu realizat la Universitatea din Kentucky a descoperit ca atitudinea optimista sporea sistemul imunitar. Imediat ce starea de spirit se schimba, sistemul imunitar scadea. Cei mai sanatosi oameni sunt cei care privesc tot timpul partea plina a paharului.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав