COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

1160 de întreprinderi sînt responsabile de 50% din toate emisiile de gaze cu efect de seră

1160 de întreprinderi sînt responsabile de 50% din toate emisiile de gaze cu efect de seră

1160 de întreprinderi le revin 50% din toate emisiile de gaze cu efect de seră. La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea din California, a căror lucrare este publicată în revista Environmental Research Letters.


La începutul anului 2019, concentrația de dioxid de carbon a fost de 410 părți per million (ppm), iar acest indicator este în continuă creștere. Cercetătorii au estimat că dacă nivelul emisiilor de CO2 rămîne la 37 milioane de tone pe an, pînă la începutul secolului al XXII-lea, concentrația va crește pînă la 1200-1300 ppm.


În noua lucrare, oamenii de știință au investigat emisiile de gaze toxice și cu efect de seră la mai mult de 25 de mii de întreprinderi din 322 de industrii de prelucrare din 1998 pînă în 2012. Studiul a constatat că un număr mic de companii sînt responsabile pentru cea mai mare parte a emisiilor dăunătoare — aproximativ 1160 de întreprinderi.Potrivit cercetătorilor, acestor companii le revin mai mult de 50% din totalul emisiilor din industrie în termeni anuali. Lucrul cu aceste întreprinderi va reduce semnificativ concentrația de gaze toxice și cu efect de seră din atmosferă, concluzionează autorii lucrării.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load