COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

1% dintre cei mai bogați oameni produc de două ori mai multe emisii de CO2 decît 50% dintre cei mai săraci oameni

Potrivit unui nou studiu, 1% din cea mai bogată populație din lume a produs de două ori mai mult oxid de carbon decît 50% din populația săracă din 1990 pînă în 2015, scrie The Guardian.


Emisiile de dioxid de carbon au crescut cu 60% în ultimii 25 de ani. Cu toate acestea, 1% dintre cei mai bogați oameni a crescut de trei ori volumul de emisii, în comparație cu cea mai săracă jumătate a populației.


Raportul, alcătuit de Oxfam și Institutul de mediu din Stockholm, a avertizat că consumul excesiv și dependența lumii bogate de transportul cu conținut ridicat de carbon epuizează "bugetul de carbon" mondial.


În întreaga lume, 10% dintre cei mai bogați sînt oameni cu venituri mai mari de aproximativ 35 de mii de dolari pe an, iar 1% dintre cei mai bogați sînt oamenii care cîștigă mai mult de 100.000 de dolari.


Dacă acest proces nu va fi oprit, în deceniul următor, emisiile de carbon de la 10% dintre cei mai bogați oameni din lume vor fi suficiente pentru a ridica nivelul deasupra punctului care ar putea duce la creșterea temperaturii cu 1,5 °C, chiar dacă restul lumii își va reduce imediat emisiile la zero.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load