X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Ziua Sportivului va fi marcată în acest an prin Starturi Olimpice

21 mai. 2022,, 08:00   Sport
2571 0

Starturi Olimpice este genericul unui eveniment programat pentru mîine, în organizarea Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS) cu ocazia Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

„Această zi aduce valorile olimpice și bucuria practicării exercițiului fizic tuturor amatorilor sportului. Sportivii sînt ambasadori excelenți ai țării. Este important să depunem eforturi consistente pentru a le asigura o bună pregătire în acest ciclu olimpic, care va culmina cu Jocurile Olimpice de la Paris 2024”, se spune în mesajul președintelui CNOS, Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic.

Starturile Olimpice vor demara cu o Cursă Olimpică, la care vor participa elevi și studenți, medaliați și participanți ai Jocurilor Olimpice, președinți și antrenori ai Federațiilor Naționale Sportive.

Cîștigătorii Cursei Olimpice vor beneficia de diplome și cadouri. De asemenea, elevii care vor da răspunsuri corecte la întrebările victorinei olimpice vor primi premii din partea organizatorilor. În cadrul evenimentului vor avea loc şi competiții sportive între elevii școlilor din municipiul Chişinău, organizate de Federația Sportului Școlar.

Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice este sărbătorită în Republica Moldova în a treia sîmbătă a lunii mai.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?