Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Zaharova a comentat cererea UEFA față de echipa națională a Ucrainei

10 iun. 2021,, 14:45   Sport
3091 1

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a recomandat ucrainenilor să-și glorifice patria cu realizările sportive, dar nu cu sloganuri naționaliste.

"Sportul nu este un cîmp de luptă, ci un cîmp de competiție; nu o arenă politică, ci o arenă a realizărilor culturii fizice. Deveniți eroi sportivi și veți avea slavă. Așa trebuie glorificată patria mamă, nu cu sloganuri naționaliste", a scris ea joi pe canalul ei de Telegram, comentînd decizia Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) de a obliga echipa națională de fotbal a Ucrainei să înlăture sloganul naționalist "Slavă Eroilor!".

Uniforma echipei naționale ucrainene poartă sloganul naționaliștilor ucraineni "Slavă Ucrainei! Slavă Eroilor!" și conturul Ucrainei, inclusiv teritoriile Donbassului și Crimeei, care nu sînt controlate de Kyiv. La 8 iunie, Uniunea Rusă de fotbal a trimis o scrisoare către UEFA, în care a atras atenția asupra acestui fapt.

Joi, serviciul de presă al UEFA a declarat pentru TASS că organizația a ordonat echipei naționale ucrainene să înlăture sloganul politic de pe uniformă pentru a putea participa la Campionatul European de Fotbal, recunoscîndu-l ca avînd semnificație istorică și militaristă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?