Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Wimbledon contestă amenda de 1 milion de dolari, după excluderea jucătoarelor din Rusia și Belarus

5 iul. 2022,, 17:15   Sport
2234 0

Organizatorii turneului de la Wimbledon au făcut apel împotriva amenzii de 1 milion de dolari, dictată de WTA după excluderea jucătoarelor din Rusia și Belarus de la ediţia din acest an, transmite jurnal.md.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au interzis prezenţa jucătorilor din Rusia şi Belarus la turneul care se desfășoară pînă pe 10 iulie.

Decizia a generat revoltă, iar conducerile ATP și WTA au luat o decizie fără precedent, anunțînd că nu vor acorda puncte în turneul pe iarbă de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului.

Conducerile ATP și WTA au transmis că decizia luată la Wimbledon privind jucătorii din Rusia și Belarus subminează principiile și integritatea competiției.

Doi jucători de Top 10 mondial nu au putut participa la Wimbledon: rușii Daniil Medvedev (locul 1 ATP) și Andrey Rublev (8 ATP). În întrecerea feminină, jucătoare precum Aryna Sabalenka (Belarus, locul 6 WTA), Viktoria Azarenka (Belarus, 20 WTA), Darya Kasatkina (Rusia, 13 WTA), Veronika Kudermetova (Rusia, 21 WTA) au fost prejudiciate în urma deciziei luate.


Federaţia Britanică de Tenis (Lawn Tennis Association) a fost amendată cu 750.000 de dolari de către WTA, care gestionează circuitul feminin, iar All England Lawn Tennis Club, ce organizează turneul, a fost penalizat cu 250.000 de dolari.

"Sîntem într-un proces judiciar, aşa că nu voi face comentarii precise, dar ceea ce pot spune este că ne menţinem decizia. Am făcut apel."

Excluşi de la Wimbledon, ruşii şi belaruşii nu au fost acceptaţi nici la turneele pregătitoare din Anglia din săptămînile precedente, la Eastbourne, Nottingham şi Birmingham. Totuși, aceștia au putut participa la turnee ATP și WTA organizate în aceeaşi perioadă în alte ţări, sub drapel neutru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?