X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Redeschiderea sălilor școlilor sportive. Ce spun reprezentanții Ministerului Educației

10 sep. 2020,, 17:24   Sport
1834 0

Noi.md relata într-un material anterior că restricțiile impuse de epidemia de coronavirus pun în pericol activitatea școlilor sportive profesionale. Tot mai puțini copii vin la antrenamente, iar echipele riscă să se destrame, spun antrenorii.

Deocamdată sînt permise doar orele în aer liber și atît timp cît vor permite condițiile climaterice, această măsură va fi menținută. „Totul depinde de cum va evolua situația epidemiologică în țară”, a relatat pentru Noi.md Ivan Gheorghiu, secretat de stat în domeniul tineretului și sportului.

„Atît cît ne permite starea climaterică, timpul de afară, optăm pentru antrenamentele în aer liber. De fapt și înainte de pandemie, programul școlar prevedea antrenamentele în aer liber. Sperăm să le reluăm cît mai curînd în săli. Decizia va fi luată în dependeță de starea epdemiologică, dar sigur că sănătatea copiilor și antrenorilor este prioritară. Dacă o să fim disciplinați și vom îndeplini toate cerințele, toate reglementările, cu siguranță acest lucru se va întîmpla în termeni proximi”, a relatat Ivan Gheorghiu.

O eventuală decizie de redeschidere a sălilor va fi luată și în funcție de rata îmbolnăvirilor într-o localitate sau alta, acțiunile fiind coordonate și cu administrația publică locală, a mai precizat funcționarul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?