X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic și vrea să-l deporteze

14 ian. 2022,, 10:14   Sport
2649 2

Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic din nou și intenționează să-l deporteze, transmite BBC. Contestația rămîne singura opțiune a tenismenului sîrb, notează Noi.md cu referire la digi24.

Novak Djokovic era programat să-l întîlnească în prima rundă de la Australian Open pe conaționalul său Miomir Kecmanovic.

Djokovic ar urma să primească „o notă de anulare a deciziei” cu informații relevante și va fi invitat la ministru pentru a contesta revocarea.

Dacă ministrul nu acceptă contestația lui Djokovic, vedeta tenisului se poate reîntoarce în instanță pentru a face apel împotriva legalității puterii de a i se anula viza.

Dacă nu va face acest lucru, sîrbul va trebui să părăsească țara, dacă nu, va fi deportat.


Dacă ajunge în instanță este puțin probabil ca sportivul să poată rezolva problema pînă începe turneul de tenis.

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, într-un comunicat dat publicităţii că a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată", declarînd la sosirea sa în Australia că nu a călătorit în ultimele 14 zile de dinaintea zborulului. Liderul mondial al tenisului masculin a precizat, de asemenea, că "a uitat să relateze despre interviul și şedinţa foto pentru L'Equipe", evenimente realizate după ce a fost depistat pozitiv cu Covid-19.

Djokovic, în vîrstă de 34 ani, se află în centrul unei bătălii juridice de la sosirea sa în această ţară, săptămîna trecută, după ce prezentat o scutire medicală pentru a evita cerinţa de vaccinare obligatorie impusă de autorităţile australiene.

Deși Djokovic s-a conformat cu regulile de derogare medicală de la a fi vaccinat în statul Victoria, pentru a putea participa la Australian Open, în cadrul legislației Commonwealth a statului, sportivul nu poate rămîne doar pe baza unei dispense motivate de infectare. Infectarea cu Sars-Cov-2 nu este considerat motiv suficient pentru exceptarea de la vaccinare.

Djokovic ar trebui să arate dovezi medicale că nu se poate vaccina din cauza contraindicațiilor medicale sau din cauza unei boli severe, inclusiv dacă o persoană a fost diagnosticată cu Covid-19.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?