Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Vladislav Ursu și Alexandra Chiriacova, cîștigătorii Cupei Moldovei la tenis de masă

31 dec. 2018,, 16:30   Sport
2724 0

Vladislav Ursu și Alexandra Chiriacova au intrat, în weekend, în posesia titlurilor de deținători ai Cupei Moldovei la tenis de masă, ediția 2018.

Competiția a avut loc la sala specializată a Universității de Stat din Moldova.

Vladislav Ursu (Chișinău), campion național en titre, l-a întrecut în semifinală pe Denis Țerna (Dubăsari), multiplu campion național cu scorul 4-2. Eugen Coșciug (Chișinău), partenerul din finală, l-a depășit în semifinală pe numărul 1 în clasamentul național, Andrei Puțintică (Călărași), cu scorul 4-1 într-un meci în care și-a surprins adversarul, în primul rînd, cu atacuri puternice din serviciile adversarului și din zona medie a mesei. În finală, aceste procedee, însă, nu au funcționat, pentru că serviciile lui Vladislav Ursu s-au dovedit a fi dificil de atacat, i-au creat probleme lui Eugen Coșciug. Meciul s-a încheiat cu scorul 4-1 în favoarea lui Vladislav Ursu. ”Oricum, faptul că l-a devansat pe Andrei Puțuntică, că s-a calificat în finală este deja un succes și a constituit surpriza principală a turneului masculin”, a declarat pentru agenție Igor Pascal, participant la competiție.

Eugen Coșciug a început turneul de pe locul 5 în top. Pe locul trei s-a clasat Daniil Titov, campion al municipiului Chișinău anul curent.

Alexandra Chiriacova (Dubăsari) au fost urmată în clasamentul feminin de Natalina Brînză din Bălți și Diana Gurschi (Anenii Noi). ”Succesul ei nu este întîmplător. Ea se antrenează în ultimul timp la Constanța, la unul dintre cele mai puternice cluburi din Romînia”, a opinat directorul Școlii specializate din Dubăsari, Valeriu Grosu. ”Mă bucur că în calea sa spre treapta a treia a podiumului de premiere a întrecut jucătoare care sînt situate mai sus în clasamentul național”, a declarat Anatol Gurschi, tatăl Dianei, care a urmărit ”pe viu”, în sală, meciurile finale.


Faza finală a concursului masculin s-a desfășurat conform sistemului eliminatoriu. Cea feminină s-a disputat conform regulamentului circular (fiecare cu fiecare).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?