X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

La moment, cel mai scump fotbalist din lume este un jucător de la Real Madrid

6 ian. 2022,, 21:30   Sport
5285 1

Brazilianul Vinicius Junior, de la Real Madrid, este cel mai scump jucător din lume, cu o valoare de piaţă estimată la 166,4 milioane de euro, potrivit unui studiu realizat de Observatorul pentru fotbal (CIES).

Potrivit topului realizat de CIES, Brazilianul Vinicius Junior este cel mai scump jucător de fotbal din lume. Acesta este urmat de englezul Phil Foden, de la Manchester City (152,6 milioane de euro), şi de norvegianul Erling Haaland de la Borussia Dortmund (142,5 milioane de euro), transmite bani.md.

Aceste sume nu iau în calcul eventualele clauze de reziliere din contractele jucătorilor.

Pe posturi, valorile cele mai ridicate au fost măsurate pentru italianul Gianluigi Donnarumma (PSG) în cazul portarilor, portughezul Ruben Dias (Manchester City) pentru fundaşii centrali, canadianul Alphonso Davies (Bayern Munchen) pentru fundaşii laterali, englezul Jude Bellingham (Borussia Dortmund) pentru mijlocaşii defensivi, germanul Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) pentru mijlocaşii ofensivi şi Vinicius Junior pentru atacanţi. Francezul Kylian Mbappe (PSG) are valoarea cea mai ridicată pentru jucătorii al căror contract expiră în luna iunie.

Valorile au fost calculate folosind abordarea econometrică dezvoltată de CIES.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?